Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Anne, een nieuw gezicht in het LAM team
Fotograaf: LAM

Dit is Anne

Sinds kort versterkt Anne het kantoorteam van het LAM museum. Ze stelt zich graag aan je voor. 

Magisch

Met een grote glimlach wandel ik het landgoed van Kasteel Keukenhof op, onderweg naar mijn eerste werkdag bij het LAM. Wat een magische omgeving, zeker met de prachtige herfstkleuren die momenteel het museum omringen. Maar hoe ben ik hier terecht gekomen?

Gek op cultuur

Al met de paplepel werd belangstelling voor cultuur me ingegoten. Van jongs af aan bezocht ik met mijn opa en oma of mijn ouders verschillende musea, (klassieke) concerten en theatervoorstellingen. Op de middelbare school nam ik deel aan de ‘cultuurklas’ en volgde ik, naast de klassieke talen, ook vakken als Culturele en Kunstzinnige Vorming. Toen het tijd werd om een vervolgopleiding te kiezen, viel de keuze op het toerisme. Toch ben ik ook tijdens mijn toeristische opleiding de culturele belangstelling niet verloren en koos ik als minor ‘Business of Arts and Culture’.

De wereld over

Na mijn studie startte ik mijn carrière bij een reisorganisatie, en heb ik de mogelijkheid gehad om veel reizen te maken. Daardoor heb ik al een flink aantal prachtige bestemmingen over de gehele wereld mogen bezoeken: Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, China, Japan, Indonesië, Madagaskar, Zuid-Afrika, Mexico, Argentinië en Brazilië zijn slechts een kleine greep uit de lijst. De geschiedenis van deze bestemmingen bleef me boeien, ik vond het fantastisch om te zien hoe ieder land en ieder volk geheel eigen uitingen van de cultuur kent.

Het klinkt misschien vreemd, voor iemand die bij een reisorganisatie gewerkt heeft en dus de hele wereld over gevlogen heeft, maar ik vind het ook erg belangrijk om je bewust te zijn van je impact op het milieu en daar zoveel mogelijk naar te handelen. Zo compenseer ik altijd de CO2-uitstoot van mijn reizen via een project, maar ook in het dagelijks leven scheid ik (uiteraard) mijn afval, gebruik ik geen plastic wegwerp-items en probeer ik zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten te kopen. Een betere wereld begint bij jezelf, en ook kleine verbeteringen dragen daar al aan bij.

Liefde op het landgoed

Nu ik twee jaar geleden getrouwd ben (op het landgoed van Kasteel Keukenhof) en een huis gekocht heb in Lisse, merk ik dat ik meer ‘honkvast’ geworden ben. Maar mijn vaste (leuke!) baan opgeven… Dat was toch wel een grote stap. Toen kwam de vacature als Office Manager bij het LAM voorbij: dít was precies een functie die mij op alle punten aansprak! Ontzettend diverse taken, een prachtige werkomgeving én de mogelijkheid om mijn liefhebberij voor kunst en cultuur in mijn werk terug te laten komen. Snel ben ik in de pen geklommen om een brief te schrijven, heb ik het museum bezocht en heb ik ontzettend leuke gesprekken mogen voeren, waarna het verlossende woord kwam: ik mocht mezelf lid van het LAM-team noemen!

Lieveling

Na mijn eerste kennismaking met het LAM bleef één kunstwerk me wekenlang bij. In Last Supper van Yinka Shonibare komen mijn twee liefdes (reizen en kunst) samen: wanneer ik langs dit kunstwerk loop, komen de mooie herinneringen aan mijn reizen door Afrika terug en ontdek ik iedere keer weer iets nieuws. Er is zoveel om naar te kijken en van te genieten! Zéker binnen in het museum, maar ook rond het museum op het landgoed.

Laatste nieuws

Elisah van den Bergh nieuwe conservator LAM museum

Elisah van den Bergh (1993) is per 1 januari 2023 Conservator van het LAM museum…

Lees meer
LAM museum koopt grote trompe-l’œil op kunstbeurs PAN

Het LAM museum voegt een groot fotokunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Dirk Hardy (1989) toe…

Lees meer
Wereldkinderdag: Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 20 november 2022 namen 15 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kerstvakantie LAM museum Landgoed Keukenhof Lisse
Feest aan tafel – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Deze kerstvakantie is het Feest aan tafel in het LAM museum! Dek jouw eigen feesttafel,…

Lees meer
Update uit het atelier van Folkert de Jong

Tussen het herinrichten van de Eerste Zaal en het voorbereiden van de grote Junior Kijkcoach…

Lees meer
Klassieker Klaas Gubbels terug op zaal – Nieuwe presentatie

Vorige week haalden we heel onze Eerste Zaal leeg om hem daarna te vullen met…

Lees meer
Blikopener – En nu zie ik ze overal

Onlangs ging één van onze museumzalen in de metamorfose. Van de Italiaanse kunstenaar Piero Gilardi…

Lees meer
Folkert de Jong maakt nieuw kunstwerk voor het LAM museum

Pssst, wist je dat kunstenaar Folkert de Jong een gloednieuw kunstwerk voor het LAM maakt?…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren