skip to Main Content
Beschrijving: Merel, een nieuw gezicht in het LAM
Fotograaf: LAM

Dit is Merel

Eind vorig jaar vond ik het tijd voor een nieuwe baan. Ik postte een prikkelende oproep op LinkedIn: betrokken, creatieve en gemotiveerde erfgoedprofessional zoekt een nieuwe werkplek. Een dag later verscheen er een berichtje in mijn inbox, van museumdirecteur Sietske van Zanten. Er zou in het nieuwe jaar een kunstvacature vrijkomen, misschien wilde ik daar wel op solliciteren?

Ik las de vacature, bezocht het museum en was gelijk verkocht. Wat zou het fantastisch zijn om met zo’n bijzondere collectie te kunnen werken. Ik stuurde mijn sollicitatie en werd uitgenodigd voor een gesprek. En een week later nog een. Daarna kwam het verlossende telefoontje: ze wilden me graag in het team hebben.

Op 3 maart 2020 was mijn eerste werkdag. Mijn voorganger Machteld zette me gelijk aan het werk. De schoonmaak van de ‘bonbons’ en de installatie van Itamar Gilboa stond op de planning. Gelijk hands-on, weer eens wat anders dan je dag doorbrengen achter een bureau.

Het was een gekke tijd om te starten met een nieuwe baan. Een lockdown, thuiswerken, de start van het Thuis Museum. Om vervolgens weer toe te werken naar de heropening. Maar ook juist in deze tijd leerde ik het LAM goed kennen.

Na drie maanden samenwerken, neem ik nu het stokje over van Machteld. Het museum is weer open en er liggen meer dan genoeg leuke plannen op de plank. En ik heb er heel veel zin in.

Laatste nieuws

Kunstsnack – Zwart en wit

Het is niet eens zo heel lang gelden, toch kun je het je nu waarschijnlijk…

read more
Kunstsnack – Autofocus

Haarscherpe video’s en foto’s trekken dagelijks op alle schermen aan ons voorbij. Als je nu…

read more
De man van suiker – binnenkort te zien

Misschien kennen jullie elkaar. Nou ja, jij hem dan. Dat mannetje, helemaal in het wit.…

read more
Dit is Merel

Eind vorig jaar vond ik het tijd voor een nieuwe baan. Ik postte een prikkelende…

read more
Kunstsnack – Doodle away

Ken je dat? Tijdens een telefoongesprek, les, vergadering of tijdens het dagdromen, krabbel je onbewust…

read more
Kunstsnack – Fruitmomentje

Wij vinden het pellen van fruit maar gedoe. Maar er zijn ook mensen die hier…

read more
LAM – De caffè sospeso van de museumwereld

Elke review is waardevol, van deze gingen we gloeien van trots. Lisette van Elst bezocht…

read more
De Kijktelefoon – nu óók voor het onderwijs

Wat als je met de klas het museum zou bezoeken en nu niet meer samen…

read more
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren