Tot en met 12 november 2021 vindt dé klimaattop plaats in het Schotse Glasgow. Onze Itamar Gilboa, de kunstenaar van de gigantische porseleinen installatie, mag zijn kunst presenteren. Niet om bewonderd te worden, maar om de boel op te schudden.
Wat hij laat zien? De gemiddelde voedselverspilling van één gezin in een half jaar. 117 kilo aan bananen, brood, broccoli en meer. En dat ziet er zo uit:
Lees hier meer over het kunstwerk.
Voedselverspilling wordt …
Die 117 kilo knaagt. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die toffe producten maken van afval. We zetten een paar van onze favoriete food waste initiatieven voor je op een rij:
- Broer en zus Boye en Noëlle richtten RUIK op, een gelikt én duurzaam parfummerk. Zo is hun parfum Verschil gemaakt van afvalsinaasappelschillen. Van oude kerstbomen maken ze het parfum Den.
- De Italiaanse Adriana Santanocito en Enrica Arena maken met hun bedrijf Orange Fiber stoffen van sinaasappel- en citroenschillen. En dat worden weer hippe vegan leren jasjes en jurken.