skip to Main Content
Beschrijving: Kunstwerk wordt gerecht
Fotograaf: Benjamin Li

Het recept achter het kunstwerk van Benjamin Li

In samenwerking met het LAM en onze Rotterdamse collega’s van MAMA maakte Benjamin Li een fantastisch puzzelkunstwerk in oplage. Het gerecht, kipblokjes met pikante saus, fotografeerde en at Benjamin in het Chinees-Indisch restaurant Happy Corner in Amsterdam. 

‘Ik zat er alleen aan een tafeltje dat gedekt was met een roze tafellaken, linnen servet, een kaars en een bloemetje. Van de eigenares had ik een schaaltje kroepoek gekregen. Aandachtig bekeek ik de menukaart, maar wist eigenlijk al dat ik kipblokjes met pikante saus wilde bestellen, omdat dit nummer 39 op de menukaart was.’

De keuken in

Ter gelegenheid van de speciale editie van Benjamin Li schreef zijn vader, ooit zelf chef en restauranthouder,  het afgebeelde gerecht uit. En wij mogen het met je delen!

Recept kipblokjes met pikante saus

Ingrediënten
300 gram kipfilet
1 kleine ui
½ rode paprika
½ groene paprika
50 gram prei
50 gram witte champignons
2 teentjes knoflook
1 el. ketchup
1 el. suiker
2 tl. sambal
2 tl. sojasaus
2 tl. zout
2 tl. maïzena
snufje witte peper
scheutje Shaohsing wijn
sesamolie
olie

Voorbereiding 
1) Meng 1 tl. maïzena met een scheutje water en zet apart.
2) Snijd de kip in stukjes. Voeg toe 2 tl soja saus, 1 tl zout, 1 tl suiker, 1 tl maïzena en een scheutje olie. Marineer de kip en laat het 15 minuten rusten.
3) Snijd de knoflook fijn.
4) Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen.
5) Snijd de paprika in gelijke stukken.
6) Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding
1) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Neem de kip uit de wok en zet het apart.
2) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de paprika en champignons en pak het geheel 1 minuut. Voeg de prei en de kip toe en roer het door elkaar.
3) Voeg nu 1 el suiker, 1 el ketchup, 1 tl zout, 2 tl sambal, snufje peper en (een deel van) het maïzena-mengsel toe. Roerbak het door elkaar tot een geheel.
4) OPTIONEEL: voeg 1 el shaohsing wijn en ½ tl sesamolie en roerbak het even mee.

Het gerecht is het lekkerst met witte jasmijnrijst. Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Tussenjaar? Word Kijkcoach in het LAM museum!

Klaar met school en zin om je op een andere manier te ontwikkelen, om nog…

Lees meer
Zomervakantie in het LAM museum

Het zal toch niet waar zijn; dat net jóúw vakantie gecanceld wordt vanwege de drukte…

Lees meer
Blikopener – zo leuk zijn logo’s

In ons LAM museum vind je te gekke kunstwerken die iets met eten, drinken of…

Lees meer
25 musea uit heel Nederland op bezoek in het LAM

Dinsdag 21 juni bruiste het van de nieuwsgierigheid in het LAM: maar liefst 25 museumeducatoren,…

Lees meer
VandenBroek Foundation – Vincent Opheikens wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2022

Op zondag 19 juni schitterden zes jongeren op het podium der podiums. De 13-jarige Vincent…

Lees meer
Achter de schermen – Naar kunstbeurs Art Basel

Voor hedendaagse kunstliefhebbers is juni een feestje. In het Zwitserse Basel komen gretige kunstliefhebbers, de…

Lees meer
Achter de schermen – we leren debatteren

Misschien is dit too much information voor je; voel je vrij om weg te klikken…

Lees meer
Niet alleen zangeres Adele heeft kauwgom aan de muur

Op welk ding in huis ben jij het meest trots? Dat het niet groot of…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren