Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Kunstwerk wordt gerecht
Fotograaf: Benjamin Li

Het recept achter het kunstwerk van Benjamin Li

In samenwerking met het LAM en onze Rotterdamse collega’s van MAMA maakte Benjamin Li een fantastisch puzzelkunstwerk in oplage. Het gerecht, kipblokjes met pikante saus, fotografeerde en at Benjamin in het Chinees-Indisch restaurant Happy Corner in Amsterdam. 

‘Ik zat er alleen aan een tafeltje dat gedekt was met een roze tafellaken, linnen servet, een kaars en een bloemetje. Van de eigenares had ik een schaaltje kroepoek gekregen. Aandachtig bekeek ik de menukaart, maar wist eigenlijk al dat ik kipblokjes met pikante saus wilde bestellen, omdat dit nummer 39 op de menukaart was.’

De keuken in

Ter gelegenheid van de speciale editie van Benjamin Li schreef zijn vader, ooit zelf chef en restauranthouder,  het afgebeelde gerecht uit. En wij mogen het met je delen!

Recept kipblokjes met pikante saus

Ingrediënten
300 gram kipfilet
1 kleine ui
½ rode paprika
½ groene paprika
50 gram prei
50 gram witte champignons
2 teentjes knoflook
1 el. ketchup
1 el. suiker
2 tl. sambal
2 tl. sojasaus
2 tl. zout
2 tl. maïzena
snufje witte peper
scheutje Shaohsing wijn
sesamolie
olie

Voorbereiding 
1) Meng 1 tl. maïzena met een scheutje water en zet apart.
2) Snijd de kip in stukjes. Voeg toe 2 tl soja saus, 1 tl zout, 1 tl suiker, 1 tl maïzena en een scheutje olie. Marineer de kip en laat het 15 minuten rusten.
3) Snijd de knoflook fijn.
4) Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen.
5) Snijd de paprika in gelijke stukken.
6) Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding
1) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Neem de kip uit de wok en zet het apart.
2) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de paprika en champignons en pak het geheel 1 minuut. Voeg de prei en de kip toe en roer het door elkaar.
3) Voeg nu 1 el suiker, 1 el ketchup, 1 tl zout, 2 tl sambal, snufje peper en (een deel van) het maïzena-mengsel toe. Roerbak het door elkaar tot een geheel.
4) OPTIONEEL: voeg 1 el shaohsing wijn en ½ tl sesamolie en roerbak het even mee.

Het gerecht is het lekkerst met witte jasmijnrijst. Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Elisah van den Bergh nieuwe conservator LAM museum

Elisah van den Bergh (1993) is per 1 januari 2023 Conservator van het LAM museum…

Lees meer
LAM museum koopt grote trompe-l’œil op kunstbeurs PAN

Het LAM museum voegt een groot fotokunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Dirk Hardy (1989) toe…

Lees meer
Wereldkinderdag: Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 20 november 2022 namen 15 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kerstvakantie LAM museum Landgoed Keukenhof Lisse
Feest aan tafel – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Deze kerstvakantie is het Feest aan tafel in het LAM museum! Dek jouw eigen feesttafel,…

Lees meer
Update uit het atelier van Folkert de Jong

Tussen het herinrichten van de Eerste Zaal en het voorbereiden van de grote Junior Kijkcoach…

Lees meer
Klassieker Klaas Gubbels terug op zaal – Nieuwe presentatie

Vorige week haalden we heel onze Eerste Zaal leeg om hem daarna te vullen met…

Lees meer
Blikopener – En nu zie ik ze overal

Onlangs ging één van onze museumzalen in de metamorfose. Van de Italiaanse kunstenaar Piero Gilardi…

Lees meer
Folkert de Jong maakt nieuw kunstwerk voor het LAM museum

Pssst, wist je dat kunstenaar Folkert de Jong een gloednieuw kunstwerk voor het LAM maakt?…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren