Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Kunstwerk wordt gerecht
Fotograaf: Benjamin Li

Het recept achter het kunstwerk van Benjamin Li

In samenwerking met het LAM en onze Rotterdamse collega’s van MAMA maakte Benjamin Li een fantastisch puzzelkunstwerk in oplage. Het gerecht, kipblokjes met pikante saus, fotografeerde en at Benjamin in het Chinees-Indisch restaurant Happy Corner in Amsterdam. 

‘Ik zat er alleen aan een tafeltje dat gedekt was met een roze tafellaken, linnen servet, een kaars en een bloemetje. Van de eigenares had ik een schaaltje kroepoek gekregen. Aandachtig bekeek ik de menukaart, maar wist eigenlijk al dat ik kipblokjes met pikante saus wilde bestellen, omdat dit nummer 39 op de menukaart was.’

De keuken in

Ter gelegenheid van de speciale editie van Benjamin Li schreef zijn vader, ooit zelf chef en restauranthouder,  het afgebeelde gerecht uit. En wij mogen het met je delen!

Recept kipblokjes met pikante saus

Ingrediënten
300 gram kipfilet
1 kleine ui
½ rode paprika
½ groene paprika
50 gram prei
50 gram witte champignons
2 teentjes knoflook
1 el. ketchup
1 el. suiker
2 tl. sambal
2 tl. sojasaus
2 tl. zout
2 tl. maïzena
snufje witte peper
scheutje Shaohsing wijn
sesamolie
olie

Voorbereiding 
1) Meng 1 tl. maïzena met een scheutje water en zet apart.
2) Snijd de kip in stukjes. Voeg toe 2 tl soja saus, 1 tl zout, 1 tl suiker, 1 tl maïzena en een scheutje olie. Marineer de kip en laat het 15 minuten rusten.
3) Snijd de knoflook fijn.
4) Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen.
5) Snijd de paprika in gelijke stukken.
6) Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding
1) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Neem de kip uit de wok en zet het apart.
2) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de paprika en champignons en pak het geheel 1 minuut. Voeg de prei en de kip toe en roer het door elkaar.
3) Voeg nu 1 el suiker, 1 el ketchup, 1 tl zout, 2 tl sambal, snufje peper en (een deel van) het maïzena-mengsel toe. Roerbak het door elkaar tot een geheel.
4) OPTIONEEL: voeg 1 el shaohsing wijn en ½ tl sesamolie en roerbak het even mee.

Het gerecht is het lekkerst met witte jasmijnrijst. Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Spot de LAM museum bus

Heb je onze LAM museum bus al gespot? Tot en met 14 mei rijdt onze…

Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Erwin Olaf

Mooi nieuws: Fotograaf Erwin Olaf kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding. Op Paleis Noordeinde gaf koning…

Lees meer
Het leek wel kerst. En dat in maart!

Het leek wel kerst: het was akelig koud, er viel natte sneeuw en we hadden…

Lees meer
Ontmoet Maud (en help haar verder met haar mooie onderzoek)

Dat ze al een opleiding (Ruimtelijke vormgeving) achter de rug heeft, merk je direct. Maud…

Lees meer
The Low Countries lovend over het LAM

'Niets staat hier tussen kunst en kijker', 'De werken zijn inspirerend'. Journalist Edo Dijksterhuis schreef…

Lees meer
Neem een kijkje in Kasteel Keukenhof

Ben je al eens bij het LAM museum geweest? Dan ken je het kasteel wel.…

Lees meer
Ontmoet conservator Elisah

Ze daagt zichzelf uit met cursussen gezichtsyoga, ontbijt graag havermoutpap volgens het recept van haar…

Lees meer
Dit zeggen jullie over het nieuwe kunstwerk van Folkert de Jong

Het nieuwe kunstwerk van Folkert de Jong maakt de tongen los. Is ze van snoep…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren