skip to Main Content
Beschrijving: Marieke Kleiss Noordermeer
Fotograaf: LAM

Leer Marieke kennen

Ze is niet het standaardpakket, zegt ze zelf. Net als het LAM. Marieke, een van onze floormanagers en medewerkers Publieksservice, stelt zich aan je voor.

Tikkeltje eigenwijs

Wat wilde ik graag deel uitmaken van het team van dit museum. Eigenlijk al vanaf het moment dat er werd gestart met de bouw van het LAM. Een icoon van de bollenstreek, wat mij betreft!

En wat vind ik het fijn dat het LAM het nu net even anders doet dan andere musea, een tikkeltje eigenwijs, niet het standaard pakket. Net als ik.

Praten

Bij het LAM ben ik werkzaam als Medewerker Publieksservice en Floormanager, ik praat veel met de bezoekers over de collectie. Doordat ik praat, gaan bezoekers ook praten. De gesprekken leveren de mooiste verhalen op, herinneringen komen weer naar boven bij de bezoekers.

Niet iedereen heeft hier behoefte aan en dat hoeft ook niet van mij. Het gaat mij er om dat je je hebt vermaakt, verwonderd op je eigen manier en misschien zijn onze tips wel het middel om dit te bereiken.

Gebouw

Veel bezoekers verwonderen zich niet alleen over de collectie maar ook over het gebouw. Dat begrijp ik helemaal, het gebouw is een fijne werkplek en op iedere verdieping is wel iets te vertellen over de materialen die gebruikt zijn.

Durven

Ook begeleid ik groepen. Ik loop met de groep door de zalen en op iedere zaal krijgen de deelnemers een andere opdracht. Zelf kijken, er zelf iets van vinden en dan met elkaar de bevindingen delen. Het is vooral durven. Durf uit je schulp te kruipen en deel wat je ziet. Zodra iemand dit doet, volgen de overige deelnemers ook. Als niemand durft te beginnen, begin ik wel.

Tot ziens in het LAM, en als je me ziet, neem me mee naar het werk waarvan een detail jouw aandacht heeft getrokken. Ik ben benieuwd!

 

Marieke Kleiss Noordermeer

Laatste nieuws

Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren