skip to Main Content
Beschrijving: Jasper Gottlieb bij een schilderij van Robert Roest
Fotograaf: LAM

Ontmoet Jasper – onze nieuwe Collectiemanager

Het LAM is misschien geen FC Barcelona, maar net zo goed een droomplek, vindt Jasper. Inmiddels werkt hij 4 weken in het LAM als collega Publiek & Collectie. Leer hem kennen via onze 10 vragen van Proust. 

1. Wat is jouw idee van geluk?

Ik word het gelukkigst om met mensen van wie ik houd op een bijzondere plek lekker te eten.

2. Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?

Frenkie de Jong. Wat moet het heerlijk zijn om zo goed te kunnen voetballen.

3. Welke kunstenaar verdient meer waardering?

Koks. Je zou kunnen zeggen dat eten kunst is. Eten kan al je zintuigen prikkelen, het kan conceptueel zijn en het kan je emotioneren. Daarbij moet een kok keihard werken en het elk bordje weer opnieuw maken.

4. Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Die heb ik niet van mezelf. Van andere mensen vind ik het fijn als ze niet te stoer doen.

5. Wat heb je vanochtend ontbeten?

Ik heb van de week granola gemaakt, maar meestal vergeet ik yoghurt te kopen. Gelukkig bedacht ik het me gisteravond en heb ik het bij een avondwinkel nog gehaald. Het bleek alleen kokos-haver-yoghurt te zijn. Ook lekker.

6. Wat is je huidige gemoedstoestand, hoe voel je je nu?

Het is nu maandagochtend, dus ik moet nog een beetje wakker worden.

7. Wat is je favoriete motto?

Se non è zuppa è pan bagnato, als het geen soep is, is het wel nat brood. Je kunt er altijd iets van maken. 

8. Wat is je grootste tekortkoming?

Mijn fietsstijl. 

9. Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Altijd zondag van Wil Demandt. Hij is de kok der koks in Amsterdam. Zijn kookvideo’s zijn ook te gek. 

10. Wat is je lievelingseten?

Ik krijg die vraag wel vaker en ik antwoord altijd iets anders. Het ligt er heel erg aan. Maar uiteindelijk hou ik het meest van gerechten die generatie op generatie zijn doorgegeven. Of het nou de pasta van iemands moeder in Italië, een familierecept van roti met geheime specerijen of het stoofvlees van je oma is.
Als dat niet als antwoord telt dan zeg ik vandaag alles met rauwe vis. Als sashimi of met een beetje olijfolie of licht gezuurd. Allemaal lekker.

 

Beantwoord door Jasper Gottlieb op 1 november 2021. 

Laatste nieuws

Kunsttips – Atelier van Lieshout

Misschien loop je de deur al plat bij al die mooie galeries die er in…

read more
Kom alvast in kerststemming

Ben jij zo’n kerstaholic die het liefst nu al de kerstboom optuigt, de lampjes in…

read more
Onze nieuwste aanwinst – Erwin Olaf

We hebben er lang op gewacht - en jij met ons. In het museum hangt…

read more
Dit zeggen jullie over ons – ervaringen in het LAM

Tijdens je bezoek aan het LAM museum sta jij centraal. Jouw interesses zijn het uitgangspunt.…

read more
Dit verandert er vanaf 6 november – COVID update

Op de persconferentie van afgelopen dinsdag 2 november 2021 kondigden Mark Rutte en Hugo de…

read more
Een beetje van het LAM op de klimaattop – Itamar Gilboa

Tot en met 12 november 2021 vindt dé klimaattop plaats in het Schotse Glasgow. Onze…

read more
Ontmoet Jasper – onze nieuwe Collectiemanager

Het LAM is misschien geen FC Barcelona, maar net zo goed een droomplek, vindt Jasper.…

read more
Onze kreeft gaat op reis – Sam Drukker

Achter onze gigantische feesttafel, je weet wel, die explosie van kleuren en bewegingen, waar de…

read more
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren