Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Jasper Gottlieb bij een schilderij van Robert Roest
Fotograaf: LAM

Ontmoet Jasper – onze nieuwe Collectiemanager

Het LAM is misschien geen FC Barcelona, maar net zo goed een droomplek, vindt Jasper. Inmiddels werkt hij 4 weken in het LAM als collega Publiek & Collectie. Leer hem kennen via onze 10 vragen van Proust. 

1. Wat is jouw idee van geluk?

Ik word het gelukkigst om met mensen van wie ik houd op een bijzondere plek lekker te eten.

2. Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?

Frenkie de Jong. Wat moet het heerlijk zijn om zo goed te kunnen voetballen.

3. Welke kunstenaar verdient meer waardering?

Koks. Je zou kunnen zeggen dat eten kunst is. Eten kan al je zintuigen prikkelen, het kan conceptueel zijn en het kan je emotioneren. Daarbij moet een kok keihard werken en het elk bordje weer opnieuw maken.

4. Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Die heb ik niet van mezelf. Van andere mensen vind ik het fijn als ze niet te stoer doen.

5. Wat heb je vanochtend ontbeten?

Ik heb van de week granola gemaakt, maar meestal vergeet ik yoghurt te kopen. Gelukkig bedacht ik het me gisteravond en heb ik het bij een avondwinkel nog gehaald. Het bleek alleen kokos-haver-yoghurt te zijn. Ook lekker.

6. Wat is je huidige gemoedstoestand, hoe voel je je nu?

Het is nu maandagochtend, dus ik moet nog een beetje wakker worden.

7. Wat is je favoriete motto?

Se non è zuppa è pan bagnato, als het geen soep is, is het wel nat brood. Je kunt er altijd iets van maken. 

8. Wat is je grootste tekortkoming?

Mijn fietsstijl. 

9. Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Altijd zondag van Wil Demandt. Hij is de kok der koks in Amsterdam. Zijn kookvideo’s zijn ook te gek. 

10. Wat is je lievelingseten?

Ik krijg die vraag wel vaker en ik antwoord altijd iets anders. Het ligt er heel erg aan. Maar uiteindelijk hou ik het meest van gerechten die generatie op generatie zijn doorgegeven. Of het nou de pasta van iemands moeder in Italië, een familierecept van roti met geheime specerijen of het stoofvlees van je oma is.
Als dat niet als antwoord telt dan zeg ik vandaag alles met rauwe vis. Als sashimi of met een beetje olijfolie of licht gezuurd. Allemaal lekker.

 

Beantwoord door Jasper Gottlieb op 1 november 2021. 

Laatste nieuws

Elisah van den Bergh nieuwe conservator LAM museum

Elisah van den Bergh (1993) is per 1 januari 2023 Conservator van het LAM museum…

Lees meer
LAM museum koopt grote trompe-l’œil op kunstbeurs PAN

Het LAM museum voegt een groot fotokunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Dirk Hardy (1989) toe…

Lees meer
Wereldkinderdag: Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 20 november 2022 namen 15 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kerstvakantie LAM museum Landgoed Keukenhof Lisse
Feest aan tafel – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Deze kerstvakantie is het Feest aan tafel in het LAM museum! Dek jouw eigen feesttafel,…

Lees meer
Update uit het atelier van Folkert de Jong

Tussen het herinrichten van de Eerste Zaal en het voorbereiden van de grote Junior Kijkcoach…

Lees meer
Klassieker Klaas Gubbels terug op zaal – Nieuwe presentatie

Vorige week haalden we heel onze Eerste Zaal leeg om hem daarna te vullen met…

Lees meer
Blikopener – En nu zie ik ze overal

Onlangs ging één van onze museumzalen in de metamorfose. Van de Italiaanse kunstenaar Piero Gilardi…

Lees meer
Folkert de Jong maakt nieuw kunstwerk voor het LAM museum

Pssst, wist je dat kunstenaar Folkert de Jong een gloednieuw kunstwerk voor het LAM maakt?…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren