skip to Main Content
Beschrijving: Jasper Gottlieb bij een schilderij van Robert Roest
Fotograaf: LAM

Ontmoet Jasper – onze nieuwe Collectiemanager

Het LAM is misschien geen FC Barcelona, maar net zo goed een droomplek, vindt Jasper. Inmiddels werkt hij 4 weken in het LAM als collega Publiek & Collectie. Leer hem kennen via onze 10 vragen van Proust. 

1. Wat is jouw idee van geluk?

Ik word het gelukkigst om met mensen van wie ik houd op een bijzondere plek lekker te eten.

2. Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?

Frenkie de Jong. Wat moet het heerlijk zijn om zo goed te kunnen voetballen.

3. Welke kunstenaar verdient meer waardering?

Koks. Je zou kunnen zeggen dat eten kunst is. Eten kan al je zintuigen prikkelen, het kan conceptueel zijn en het kan je emotioneren. Daarbij moet een kok keihard werken en het elk bordje weer opnieuw maken.

4. Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Die heb ik niet van mezelf. Van andere mensen vind ik het fijn als ze niet te stoer doen.

5. Wat heb je vanochtend ontbeten?

Ik heb van de week granola gemaakt, maar meestal vergeet ik yoghurt te kopen. Gelukkig bedacht ik het me gisteravond en heb ik het bij een avondwinkel nog gehaald. Het bleek alleen kokos-haver-yoghurt te zijn. Ook lekker.

6. Wat is je huidige gemoedstoestand, hoe voel je je nu?

Het is nu maandagochtend, dus ik moet nog een beetje wakker worden.

7. Wat is je favoriete motto?

Se non è zuppa è pan bagnato, als het geen soep is, is het wel nat brood. Je kunt er altijd iets van maken. 

8. Wat is je grootste tekortkoming?

Mijn fietsstijl. 

9. Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Altijd zondag van Wil Demandt. Hij is de kok der koks in Amsterdam. Zijn kookvideo’s zijn ook te gek. 

10. Wat is je lievelingseten?

Ik krijg die vraag wel vaker en ik antwoord altijd iets anders. Het ligt er heel erg aan. Maar uiteindelijk hou ik het meest van gerechten die generatie op generatie zijn doorgegeven. Of het nou de pasta van iemands moeder in Italië, een familierecept van roti met geheime specerijen of het stoofvlees van je oma is.
Als dat niet als antwoord telt dan zeg ik vandaag alles met rauwe vis. Als sashimi of met een beetje olijfolie of licht gezuurd. Allemaal lekker.

 

Beantwoord door Jasper Gottlieb op 1 november 2021. 

Laatste nieuws

Het LAM naar Amsterdam

Van woensdag 6 juli t/m zondag 10 juli vind je het LAM óók in Amsterdam.…

Lees meer
Tussenjaar? Word Kijkcoach in het LAM museum!

Klaar met school en zin om je op een andere manier te ontwikkelen, om nog…

Lees meer
Zomervakantie in het LAM museum

Het zal toch niet waar zijn; dat net jóúw vakantie gecanceld wordt vanwege de drukte…

Lees meer
Blikopener – zo leuk zijn logo’s

In ons LAM museum vind je te gekke kunstwerken die iets met eten, drinken of…

Lees meer
25 musea uit heel Nederland op bezoek in het LAM

Dinsdag 21 juni bruiste het van de nieuwsgierigheid in het LAM: maar liefst 25 museumeducatoren,…

Lees meer
VandenBroek Foundation – Vincent Opheikens wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2022

Op zondag 19 juni schitterden zes jongeren op het podium der podiums. De 13-jarige Vincent…

Lees meer
Achter de schermen – Naar kunstbeurs Art Basel

Voor hedendaagse kunstliefhebbers is juni een feestje. In het Zwitserse Basel komen gretige kunstliefhebbers, de…

Lees meer
Achter de schermen – we leren debatteren

Misschien is dit too much information voor je; voel je vrij om weg te klikken…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren