Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Dit is collega Nina aan de hand van 10 vragen en 10 antwoorden
Fotograaf: Wies van Beek

Ontmoet Nina – Kijkcoach en nu ook trainee in het LAM museum

Ze zou wel even Banksy willen zijn om in het geheim kunstwerken te maken waar miljoenen fans blij van worden. Tot het zover is, werkt Nina  als Kijkcoach én nu ook als communicatietrainee in het LAM museum. Het traineeship is een perfecte aanvulling op haar net gestarte studie Communicatie. ‘Wat ik op de hogeschool leer kan ik hier in het museum testen en investeren. Wat ik in het LAM leer, stop ik terug in de studie.’ 

Wij wilden Nina nóg beter leren kennen en stelden haar onze 10 befaamde vragen. 

1. Wat is jouw idee van geluk?

Toen ik vanochtend met mijn fiets door de landschappen tussen Hillegom en Lisse naar werk reed, had ik toch wel even een geluksmomentje. De opkomende zon in combinatie met de ochtenddauw die als wolkjes ligt op het gras en de herfstblaadjes die naar beneden dwarrelen is voor mij de perfecte manier om de dag te beginnen! Voor mij betekent dat geluk; wanneer je telkens van dit soort kleine simpele geluksmomentjes beleeft waar je dan nog de hele dag van kan genieten.

2. Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?

Het zou me gaaf lijken om is een kijkje in het leven van Banksy te nemen. Zulke indrukwekkende kunstwerken maken terwijl niemand eigenlijk weet wat voor gezicht hier achter zit.

3. Welke kunstenaar verdient meer waardering?

We hebben een aantal kunstwerken in het museum waarvan ik vind dat ze veel meer waardering verdienen. ‘Emergency Pollination #70’ is er zo eentje. Deze valt nauwelijks op en is daarom zo leuk als je erachter komt wat het écht is.
Léon van Opstal is hier de kunstenaar van. Met zijn kunst focust hij op hedendaagse problemen die zich in onze natuur afspelen, zoals het uitsterven van hommels of vissen die niet meer kunnen zwemmen. De dieren zijn machteloos hierin en in zijn kunst brengt hij deze boodschap over. Hij hoopt hiermee meer aandacht voor deze problemen op te roepen en ik vind dat hij daarom wel wat meer waardering verdient.

4. Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Dat ik bijna altijd wel vrolijk en enthousiast ben 😊

5. Wat heb je vanochtend ontbeten?

Crackers met avocado, komkommer en tomaat; gekruid met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden. Natuurlijk kan mijn kopje groene thee hier niet aan ontbreken.

6. Wat is je huidige gemoedstoestand, hoe voel je je nu?

Trots! Ik zit op dit moment aan mijn eerste werkdag op kantoor, en dat op mijn 18e en als eerstejaarsstudent! Dat had ik nooit durven en kunnen bedenken.
Bijna een jaar ben ik nu kijkcoach in het LAM en samen met Froukje zal ik mij nu de aankomende periode meer gaan focussen op de communicatie van het museum. Ik heb er enorm veel zin in en ben benieuwd wat het mij allemaal zal gaan brengen!

7. Wat is je favoriete motto?

‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.’ -Mohandas (Mahatma) Gandhi

8. Wat is je grootste tekortkoming?

Geduld; ik ben die persoon die wanneer ze iets besteld, gelijk al uit het raam staart om te kijken waar haar pakketje blijft.

9. Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Een nachtlampje, mijn radiowekker die de tijd projecteert op het plafond (echt een uitvinding), handcrème van de Rituals, waterfles, leesboek en een onderlegger waar voor het slapen gaan altijd mijn munttheetje op staat.

10. Wat is je lievelingseten?

Zalm; in iedere eetbare vorm die je kan bedenken!

Laatste nieuws

Spot de LAM museum bus

Heb je onze LAM museum bus al gespot? Tot en met 14 mei rijdt onze…

Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Erwin Olaf

Mooi nieuws: Fotograaf Erwin Olaf kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding. Op Paleis Noordeinde gaf koning…

Lees meer
Het leek wel kerst. En dat in maart!

Het leek wel kerst: het was akelig koud, er viel natte sneeuw en we hadden…

Lees meer
Ontmoet Maud (en help haar verder met haar mooie onderzoek)

Dat ze al een opleiding (Ruimtelijke vormgeving) achter de rug heeft, merk je direct. Maud…

Lees meer
The Low Countries lovend over het LAM

'Niets staat hier tussen kunst en kijker', 'De werken zijn inspirerend'. Journalist Edo Dijksterhuis schreef…

Lees meer
Neem een kijkje in Kasteel Keukenhof

Ben je al eens bij het LAM museum geweest? Dan ken je het kasteel wel.…

Lees meer
Ontmoet conservator Elisah

Ze daagt zichzelf uit met cursussen gezichtsyoga, ontbijt graag havermoutpap volgens het recept van haar…

Lees meer
Dit zeggen jullie over het nieuwe kunstwerk van Folkert de Jong

Het nieuwe kunstwerk van Folkert de Jong maakt de tongen los. Is ze van snoep…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren