skip to Main Content
Beschrijving: Vera voor de grote installatie van Itamar Gilboa
Fotograaf: Anne van der Ham

Ontmoet Vera, onze Museum Coördinator

Popcorn; het zijn net mensen, vindt Vera. Na het lezen van dit mini-interview, smaakt je filmavondje anders.

Vera deed een onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam, was assistent-manager bij Lebkov (je weet wel, van die lekkere koffie) en is sinds kort Museumcoördinator in het LAM museum. Als Coördinator is ze de olie in het museum. Ze begeleidt, motiveert en ondersteunt de Kijkcoaches en zorgt dat alle facilitaire zaken perfect in orde zijn. Mede dankzij haar haal je alles uit je bezoek.

Dit is Vera in 3 minuten leestijd.

De perfecte gesprekspartner… vind je in het museum!

‘Toen ik ging studeren raakte ik geïnteresseerd in hoe objecten en dingen een bijzondere impact op mensen kunnen hebben, ondanks dat het geen levende wezens zijn. We zijn in de wereld niet alleen in gesprek met elkaar, maar ook met de dingen om ons heen. Dat komt goed naar voren bij kunstwerken. Een bepaald kunstobject kan je aan het denken zetten of op je emoties inspelen. Foodart vormt hélemaal een fijne gesprekspartner, wie kan er immers niet over eten praten?! In het LAM museum ga je in dialoog met elkaar, de Kijkcoaches en de kunst!’

Popcorn; het zijn net mensen

‘Een werk uit de LAM-collectie waar ik altijd hele fijne gesprekken over en mee kan voeren is PopP van Navid Nuur. Je ziet een maiskorrel veranderen in popcorn. Ik vind het zelf heel metaforisch, als je iets opwarmt dan opent het zich voor je. Zo werken mensen ook; als we aandacht aan elkaar besteden en elkaar warm benaderen, dan stellen mensen zich ook open. Dat doen we hier in het LAM ook. Ik heb dit werk ook besproken met vrienden en iedereen zag er weer wat anders in. Een vriendin van mij zag er juist destructie in: de maiskorrel die explodeert als een bom. Mijn vriend zag er ook een explosie in maar dan een positieve, de big bang, het ontstaan van het universum.’

Gedver, wat lekker!

‘Vroeger was ik niet zo’n avontuurlijke eter, maar mijn vriend heeft mij net als de maiskorrels van Navid Nuur warmgedraaid voor allerlei soorten eten dat ik vroeger nooit at. Mosselen, olijven, blauwkaas, pittige saus. Allemaal dingen die ik had gemist als hij me niet had geholpen om anders te kijken, of anders te proeven; net zoals de kunst je in het LAM ook anders laat kijken. Nu eten we bijna elke dag wel weer een andere cuisine. Van Indiaas en Koreaans tot Hollands en Italiaans.’

Vera hoopt je gauw rondom of in het LAM museum te ontmoeten: ‘Gezellig als mensen binnenkort een praatje met mij komen maken over eten, kunst of het (alledaagse) leven. Tot in het LAM museum!’

Laatste nieuws

Voor in je agenda – Dag van het Kasteel

Grote kans dat je maandag 6 juni vrij bent. Een lekker lang Pinksterweekend met hopelijk…

read more
Wall of fame – nieuw in het museum

Stella, Erik, Mieke, Daniel, Gijs en Ariane, of toch Klaas of Louisa: misschien kom je…

read more
Eten op je gezicht – Lynn Bruggeman maakte te gekke foodart maskers met jou

Onlangs nodigden we de Belgische Lynn Bruggeman uit om te gekke foodart maskers met onze…

read more
Wat vind jij van het LAM museum?

Als trouwe volger van het LAM horen we graag jouw mening over ons museum. Wat…

read more
Vind het LAM museum op TikTok

Houd je van inspirerende kunst in een snel jasje met lekkere beats eronder? Goed nieuws:…

read more
Blikopener – Hoe kleur je meer laat eten

Midden tussen de beroemde bollenvelden in Lisse vind je te gekke kunstwerken die iets met…

read more
Laatste kans! In de achtertuin van het LAM museum

Als de tulpen wijd open staan, Lisse naar parfum ruikt (de zoete geur van hyacinten!)…

read more
Nieuw videowerk van Erwin Olaf te zien

Elke twee weken wisselen we wel één of twee kunstwerken in de presentatie. Zo ontdek…

read more
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren