skip to Main Content
Beschrijving: Iris bij haar favoriete werk in het LAM
Fotograaf: LAM

Wat doet een liefhebber van de Gouden Eeuw in het LAM?

Regelmatig versterken stagiairs het LAM team. Sinds begin juni is dat Iris. Ze stelt zich graag aan je voor.

Hallo

Ik ben Iris, de nieuwe stagiair. Ik heb ervoor gekozen om een stage te lopen in het LAM, omdat ik nog niet zo goed weet wat ik na mijn bachelor kunstgeschiedenis wil gaan doen qua vervolgstudie of werk. Binnen deze stage kan ik meekijken op meerdere plekken in het museum. Van het presenteren en beheren van de kunst tot het meedenken over de bezoekersbelevenis en de communicatie.

Toen ik het LAM als bezoeker bezocht was ik blij verrast. En niet alleen vanwege de kunst en het gebouw. Wat me vooral opviel was dat de bezoekers onderling zoveel leuke gesprekken hadden. De sfeer voelt hier anders dan ik gewend ben. Meer als thuis. Een plek waar je je vrij voelt om te zeggen wat in je opkomt.

Een vreemde combinatie

Het LAM een museum dat op het eerste gezicht niet goed bij mij past. Mijn hart ligt bij de zeventiende eeuw. Toch zijn het LAM en ik een goede match. Zo sluit de kunst aan bij twee van mijn favoriete dingen: stillevens en eten. En niets zo interessant om een link te leggen tussen de oude en nieuwe kunst. Bij een van mijn favoriete kunstwerken, een drieluik van Niek Hendrix, komt dat oude en nieuwe mooi samen. Niek laat zich namelijk inspireren door oude meesterwerken, in dit geval een zeventiende-eeuws jachtbuit van een leerling van Rembrandt.

Handen uit de mouwen

Ik viel de eerste week met mijn neus in de boter. Het was de week waarin het LAM voor het eerst een grote kunstwissel had. Werken werden van de wanden gehaald en meegegeven aan bruikleengevers, andere werken gingen naar het depot. En minstens zoveel kunstwerken kwamen ervoor terug. Wat een week! Ik heb veel kunnen zien en doen.

Ik kijk uit naar de komende weken. Misschien tot binnenkort!

Laatste nieuws

Het LAM naar Amsterdam

Van woensdag 6 juli t/m zondag 10 juli vind je het LAM óók in Amsterdam.…

Lees meer
Tussenjaar? Word Kijkcoach in het LAM museum!

Klaar met school en zin om je op een andere manier te ontwikkelen, om nog…

Lees meer
Zomervakantie in het LAM museum

Het zal toch niet waar zijn; dat net jóúw vakantie gecanceld wordt vanwege de drukte…

Lees meer
Blikopener – zo leuk zijn logo’s

In ons LAM museum vind je te gekke kunstwerken die iets met eten, drinken of…

Lees meer
25 musea uit heel Nederland op bezoek in het LAM

Dinsdag 21 juni bruiste het van de nieuwsgierigheid in het LAM: maar liefst 25 museumeducatoren,…

Lees meer
VandenBroek Foundation – Vincent Opheikens wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2022

Op zondag 19 juni schitterden zes jongeren op het podium der podiums. De 13-jarige Vincent…

Lees meer
Achter de schermen – Naar kunstbeurs Art Basel

Voor hedendaagse kunstliefhebbers is juni een feestje. In het Zwitserse Basel komen gretige kunstliefhebbers, de…

Lees meer
Achter de schermen – we leren debatteren

Misschien is dit too much information voor je; voel je vrij om weg te klikken…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren